Over ons


Ik ben Cardy en de Amerikaanse haarloze Terriër is al enige tijd een deel van mijn leven. Ik heb voor het eerst kennis gemaakt met dit prachtige naakt ras op de beurs beestjes en baasjes in Gent. Na enkele schoolprojecten en een studie hondenfokker ben ik nu de trotse eigenaar van mijn eerste AHT, een teefje met de naam Kyra, geboren op 02-06-2010. Anderhalf jaar later hebben we ook kennis mogen maken met onze 2e AHT, Nomy, een teefje geboren op 05-12-2011. Beide teefjes hebben dezelfde vader maar een verschillende bloedlijn langs moeders kant. Natuurlijk stopt ons verhaal daar niet, en kwam er nog een reutje Dio bij! Ook Diva hoort nu deels bij ons, ze zal opgroeien bij familie maar ook geregeld met onze honden komen spelen. Diva is een pup van ons C-litter.

Kyra en Nomy worden nu alweer een jaartje ouder, we hebben dus beslist om zomer 2016 nog een kleine meid in huis te halen, Ea. Hopelijk kan ze in de toekomst ons helpen om onze dromen verder te laten uitkomen.

Ondertussen is de familie weer uitgebreid en heeft Diva een dochter in huis gehouden. Lisa is van ons E-litter en zal hopelijk in de toekomst de Caro Canou's lijn weer een generatie verder kunnen brengen. We wouden voor onszelf een prachtige reu importeren om weer nieuwe genen naar België te brengen en werden helemaal verliefd op Bentley. Ook mijn schoonouders waren direct verliefd op deze knappe jongen dus is Bentley bij hun gaan logeren en daar gebleven. Van ons H-litter bleef Hanami bij ons wonen, onze 3e generatie ook om mee verder te gaan. Ze past echt perfect tussen haar grootouders Kyra en Dio. 


In de toekomst wil ik graag meedragen aan het voortbestaan van dit ras, we zullen dus af en toe een nestje pups verwachten! We proberen hierbij te werken naar gezonde en mooie pups, die zoveel mogelijk volgens de rasstandaard gefokt worden. Onze honden worden getest op PLL (Primary Lens Luxation, erfelijke oogafwijking), dit met een DNA test, de honden worden ook gecontroleerd op PL (patella Luxatie, loszittende knieschijf), dit wordt getest door de dierenarts, indien nodig wordt er ook een RX gemaakt, hierop kan ook een afwijking van de heupen/knieën vastgesteld worden, dit wordt dus dan ook gecontroleerd. Door allerlei nieuwe DNA testen heeft men recent nieuwe afwijkingen in het ras gevonden. Om zeker te zijn dat onze honden en pups gezond zijn, testen we de ouders nu ook via MyDogDNA. Deze DNA test geeft een overzicht van verschillende ziektes en geeft ook een beeld van inteelt. Gelukkig zijn onze honden vrij van al de geteste ziektes.


Ons eerste nestje AHT pups werd geboren op 20-12-2012, ons tweede nestje pups is geboren op 9 januari 2014, ons derde nestje is geboren op 22 juli 2015, het vierde nestje kwam op 7 september 2016. 13 november 2017 is ons 5e nestje geboren, ons eerste nestje dat 2e generatie Caro Canou's is. 24-10-2018 kwam ons 6e nestje ter wereld. Het 7e nestje liet even op zich wachten maar is geboren op 21-08-2020. Diva haar 2e en daarbij ons 8e nestje is geboren op 09-02-2021. Ons 9e nestje is geboren op 02-03-2022. 

Meer info op de puppypagina of bij de foto albums.


Helaas is er ook een moment dat het tijd wordt om afscheid te nemen, iets sneller dan verwacht hebben we Nomy op 9 januari 2020 moeten laten inslapen, we houden van je Nomy. 

Ea hebben we helaas ook moeten laten gaan op 3 mei 2021, lieve kleine mini, je zal nooit vergeten worden. 


Je kan ons contacteren via mail: cardyhoogmartens@gmail.com


Wij wonen in Peer, België

Bellen kan: 0032 477 762058