Sport

De Amerikaanse haarloze terrier oftewel amerikaanse naakthond stamt af van de Rat Terriƫr. Dit is een amerikaans ras dat gefokt werd/wordt om ratten te vangen en doden. De AHT (amerikaanse haarloze terrier) stamt hierbij dus rechtstreeks af van een jachthond, dit maakt het ras zeer geschikt als werk of sport hond. Immers alle sporten worden met dit ras uitgevoerd, maar natuurlijk is het individueel welke sport geschikt is voor jouw AHT. De volgende sporten en activiteiten worden met dit ras gedaan: flyball, agility, hoopers, doyggydance, dock diving, lopen, speurwerk,...

Hou dus altijd rekening met het feit dat dit actieve honden zijn die graag werken voor hun baasje. Gelukkig passen ze zich makkelijk aan en zullen ze ook in een minder actief gezin gelukkig zijn, maar tijdens de puppyperiode zijn ze redelijk actief. Hun jachtinstinct maakt dat ze makkelijk te trainen zijn. Hierdoor wordt dit ras ook als bijvoorbeeld assistentiehond gebruikt in sommige landen.

Hieronder zie je een pup van ons aan het werk bij agility, flyball en gehoorzaamheid.Op de laatste 4 foto's zie je Bubba (ter herplaatsing) met Rob op de funtraining.